Acum un an și jumătate am avut prima idee despre cum aș putea continua și face cunoscută tradiția și arta populară tradițională românească. De profesie sunt inginer în domeniul IT, deci, nu prea am tangențe cu arta populară.
Statistica arată că în ultimii 100 de ani au fost mulți români, nume cunoscute ca Dimitrie Gusti sau dr.Sabin Manuilă ce au dus mai departe tradiția românească. Mi-am dorit să fac și eu același lucru.
Sunt născută și crescută în București, dar vara mergeam la Petrești, jud. Alba la bunici. Acele veri în Ardeal și-au pus amprenta pe personalitatea mea de acum.
Am văzut costume populare românești și săsești, portul ciobanilor, obiecte populare folosite de oameni în gospodărie și la câmp, obiceiuri și tradiții, femei și bărbați, am învățat să iubesc animalele și am înțeles modul în care trebuie coabitat cu ele pentru a fi în armonie cu întregul univers.
Am mers duminica la biserică, am mers la câmp în zilele toride de vară, m-am scăldat în râu, am mâncat fructe nespălate, am mers desculță. Toate acestea printre oameni, români adevărați, țărani veritabili.
Pentru ei mi-am dorit să fac ceva. Pentru ei și pentru voi a apărut soromania.com
Prima idee a fost, ca în multe cazuri, cea pe care am și urmat-o: un magazin virtual. ”Dar de unde să iau produsele? Eu sunt pretențioasă, nu pot vinde orice, vreau doar produse 100% românești de la români adevărați, oameni care le produc cu mâinile lor” … acestea au fost dubiile și întrebările mele la început de drum.
În scurt timp, am realizat că primul pas este să merg eu să-i caut. Și am început să străbat țara în lung și-n lat. M-am întors la rădăcini. Pe acest drum, am întâlnit oameni minunați de la care am și achiziționat sticla și lemnul pictat. Am cumpărat și obiecte gata făcute, dar am dat și comenzi noi cu ce să picteze.
Produsele pentru masă sunt realizate direct de mine 🙂 .
Magazinul virtual se numește soromania.com și îl poți vizita AICI. Pe facebook, ne găsiți AICI.
După ce îl vizitați, mi-ar plăcea să îmi spuneți ce credeți despre el.